het ontpiekerboekje

ontpieker boekje

In dit boekje word ingegaan op de symptomen van spanning en hoe je gek kunt worden van de voortrazende gedachten in je hoofd. Maar belangrijker nog het geeft je buiten inzichten ook mogelijkheden om er beter mee om te kunnen gaan.

Gezonde en verkeerde spanning

De schrijfster gaat in op de gezonde en de verkeerde spanning.We kennen allemaal wel het gevoel van te veel spanning en helaas zijn er steeds meer mensen die het teveel aan spanning niet los kunnen laten.

En dit gebeurt dan meestal als we willen ontspannen door te slapen. Juist dan komen de emotionele pijn en herinneringen weer in je gedachten en ben je er van verzekerd dat je weer een slechte nacht zult hebben.

Tijdig opmerken van de spanning

De schrijfster zegt dat je door het tijdig opmerken van de spanning ze te begrijpen en er anders naar te leren kijken meer rust zult ervaren. Ze gaat in op de gevoelens die er kunnen zijn en geeft zelf een lijst van wat je misschien voelt zoals:paniekerig trillen prikkelbaar enz. enz.

Daarna word er op doorgegaan wat de symptomen je te vertellen hebben. Om te beginnen dien je te leren om ze op te merken en er naar te luisteren. kijken of de dreiging reëel is en op een positieve manier op de dreiging inspelen

Ook word er gekeken naar de gevolgen van het digitale tijdperk en hoe sterk mensen er door worden beïnvloed. Denk aan de zogenaamde succesverhalen en mensen die altijd maar kunnen feesten.

Het is voor veel mensen moeilijk om de sociaal media los te kunnen laten en dat geld niet alleen voor de jongeren onder ons.

Als we dit allemaal bij moeten houden en dan nog het feit hoe we voortdurend bestookt worden met berichten over moord en  rampen moet dit wel leiden tot spanning en stress. Een handzaam boekje met duidelijke uitleg en gemakkelijk te lezen.

Het helpt je zeker te leren om te ont-piekeren en weer lekker te kunnen slapen.

kijk hier